online slots game malaysia
Vijesti

Delić sa njegovateljima Zavoda Pazarić

Povodom objave video snimka u kojem se prikazuje fizičko nasilje uposlenice prema štićeniku Zavoda Pazarić pokrenut je niz vanrednih aktivnosti s ciljem konačnog rješavanja problema koji se kontinuirano nekoliko godina pojavljuju u medijima u sličnim ili istim varijacijama. Tim povodom federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se s njegovateljima te ustanove.

S tim u vezi, u proteklih nekoliko dana poduzete su sve neophodne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog slučaja koji nije uzrok nego posljedica neadekvatno poduzetih sankcija u prethodnim godinama kada je Zavod Pazarić dolazio u fokus javnosti. 

Osim što je radnici koja je priznala krivicu za djelo prikazano na snimku izrečena sankcija otkaza o radu, u Zavodu Pazarić proteklih dana boravilo je pet različitih inspekcija, a jučer i danas održani su sastanci sa predstavnicima Upravnog i Nadzornog odbora, predstavnicom roditelja djece smještene u Zavodu, predstavnicima granskog sindikata, sindikata radnika Zavoda i na koncu radno – konsultativni sastanak sa njegovateljima, njegovateljicama i medicinskim osobljem Zavoda. 

Osuđen je postupak uposlenice koja je zbog svog djela dobila otkaz, ali je i zaključeno da to nije rješenje problema u Pazariću, iako je prvi put ikada procesuiran počinitelj djela iz reda uposlenika. 

Uposlenici Zavoda stava su da velika većina radnika koja svoj posao radi časno i pošteno jesu taoci i žrtve nekolicine radnika koji iz godine u godinu ostaju stvaraju nered i haos, a ostaju nekažnjeni. To se mora promijeniti i odgovorni moraju znati da će biti sankcionisani.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić istakao je da osuđuje postupak radnice koja je sankcionisana, te da osuđuje sve one koji su isti nijemo posmatrali, time grubo kršeći zakonske propise iz oblasti socijalne zaštite i brige o štićenicima. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia