online slots game malaysia
BiznisVijesti

Delić i Katica u Ilijašu obišli uspješne kompanije, udruženje i policijsku upravu

Ministri privrede i unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adnan Delić i Admir Katica posjetili su danas industrijsku zonu „Luke“ i u okviru nje poslovne objekte kompanija „Ezio inox“ i „Sacom“, Udruženje „Budi mi drug“, te VII policijsku upravu u Ilijašu.

 – Ministarstvo privrede KS je u periodu od 2017. do 2020. godine za rekonstrukciju i adaptaciju ove industrijske zone izdvojilo više od 1,6 miliona KM, dok je u 2021. godini za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u ovoj poslovnoj zoni Općini Ilijaš doznačen milion KM – rekao je Delić tokom obilaska industrijske zone.

„Ezio inox“ uspješna je kompanija koja koristi italijansku tehnologiju i moderne procese proizvodnje za proizvodnju bačvi od nehrđajućeg čelika koje se koriste za skladištenje tekućih namirnica. 

Kompanija „Sacom“ bavi se proizvodnjom i ugradnjom fiksnih, vertikalnih saobraćajnih znakova, zaštitnih odbojnih ograda za puteve, te proizvodnjom i distribucijom ostale putne opreme, a svoje proizvode plasiraju, osim u Bosni i Hercegovini, i na tržištima Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Delić i Katica posjetili su i Udruženje „Budi mi drug“, čija je osnovna djelatnost pomoć roditeljima djece s umanjenim sposobnostima. Udruženje okuplja članove različitih uzrasta i oboljenja, među kojima su paraplegičari, oboljeli od cerebralne paralize, Downovog sindroma, autizma, te drugih težih i lakših mentalnih ometenosti u razvoju.

Kako su istakli iz ovog udruženja, najveći problem predstavlja im prostor za prihvat i boravak korisnika Udruženja. Naveli su i kako je projekt izgradnje objekta koji bi zadovoljavao potrebe njihovih korisnika u fazi izrade.

Ministri su naglasili opredijeljenost Vlade KS za pružanje i podršku projektima koji će uticati na poboljšanje kvaliteta života ovakvih ranjivih kategorija građana u našem kantonu, a koji su, nažalost, najčešće i marginalizirane.

Ministri Delić i Katica su posjetili i VII policijsku upravu Ilijaš, te sa službenim predstavnicima i uposlenicima održali kratak sastanak. Načelnik Bensad Efendić je istakao problem nedostatka policijskih službenika kako na području ove općine, tako i na području cijelog Kantona Sarajevo, ali i potcrtao da je, bez obzira na ovu problematiku, sigurnosna situacija u Ilijašu vrlo zadovoljavajuća.

Posjeti ministara Delića i Katice Ilijašu, u svojstvu domaćina, prisustvovali su i vijećnici iz ove općine, a koji su na sastanku s načelnikom policijske uprave iskazali potrebu za otvaranjem policijskog odjeljenja u naselju Srednje, obzirom na specifičnu sigurnosnu problematiku u tom dijelu njihove općine, kako su istakli, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia