online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Delegatkinja Kapo traži sistemsko rješenje za optimalno funkcioniranje Fonda solidarnosti

Delegatkinja Belma Kapo podnijela je inicijativu za održavanje zajedničke sjednice radnih tijela oba doma Federalnog parlamenta u čijoj je nadležnosti oblast zdravstva.

Željeni ishod te sjednice bio bi, prema njenim riječima, da Federacija BiH od iduće godine dobije zakon u formi sistemskog rješenja za optimalno funkcioniranje entitetskog Fonda solidarnosti.

Kapo ističe da to ne traži samo zbog onkoloških, već i zbog drugih pacijenata što ne mogu obezbijediti potrebni novac za liječenje.

Na zajedničku sjednicu treba pozvati predstavnike federalnog i kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja, ministarstava zdravstva,  Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva finansija, Sekretarijata Vlade FBiH, Agencije za lijekove i medicinska sredstva, članove Udruženja onkologa, Centara civilnih inicijativa i drugih nevladinih asocijacija.

Delegatkinja Kapo podnijela je ovaj prijedlog u okviru jednosatnog termina rezervisanog za delegatska pitanja i inicijative na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta, koja je u toku u Sarajevu.

Ishod njene inicijative bit će poznat naknadno.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia