online slots game malaysia
Kultura

Delegacija Virtualne biblioteke BiH na Konferenciji COBISS 2022

Institut informacijskih znanosti Maribor (IZUM) već niz godina organizira međunarodnu konferenciju COBISS koja omogućava stručne susrete bibliotekara i informacijskih znanstvenika u regiji, te razmjenu znanja, mišljenja i iskustava među njima. Ove godine, 19. i 20. oktobra pod sloganom “Zajedno jačamo povjerenje u nauku i razvoj” Konferencija se održava u Institutu u Mariboru, kao i online putem Zoom aplikacije.

U organizaciji Instituta informacijskih znanosti iz Maribora (IZUM) i Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUBBiH), uz finansijsku podršku IZUM-a iz Maribora, na Konferenciji COBISS 2022 učestvuje trinaest predstavnika biblioteka/knjižnica, članica Virtualne biblioteke Bosne i Hercegovine (ViBBiH), predvođenih direktorom NUB-a BiH i predsjednikom Savjeta COBISS.Net-a Ismetom Ovčinom.

Na COBISS konferenciji bit će predstavljeno nekoliko zanimljivih tema iz različitih oblasti nauke, od bibliotekarstva do superračunarstva.

U ime Virtuelne biblioteke BiH, izlaganje o temi “Virtual Library of Bosnia and Herzegovina (VIBBIH): challenges and achievements” će imati  v.d. Virtuelne biblioteke BiH Azra Smajić Gačević.

Pored centralne teme, bit će predstavljene inovacije u sistemu COBISS i mnoge druge zanimljivosti predavača iz regiona i inostranstva.

Osim praćenja stručnog rada i razmjene mišljenja, dobrih praksi i dostignuća sa predavačima, kolegama i ostalim učesnicima, događaj će biti i odlična prilika za umrežavanje, saopćeno je iz NUB-a BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia