online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Delegacija Misije OSCE-a u BiH u posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, danas je upriličio sastanak s delegacijom Misije OSCE-a u BiH, na čelu sa šeficom Odjela za ljudska prava Misije OSCE-a BiH Esther García Fransioli.

Sastanku su, u ime Misije OSCE-a u BiH, prisustvovale i službenice za ljudska prava Nađa Hasanović i za pravna pitanja Šejla Maslo Čerkić, članovi radne grupe za pripremu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Džafer Hrvat i Anesa Agović, te jedan od kreatora prvog nacrta ovog zakona Samir Kekić.


Ministar Katica je, ovom prilikom, naglasio važnost donošenja ovog zakona, kao i neophodnost njegove precizne i temeljite izrade.


’Dva su najzanimljivija segmenta ovog zakona, jedan se odnosi na prosjačenje, odnosno uvođenje prekršaja za onoga ko daje milostinju u novcu i drugi segment koji se odnosi na zaštitu naših građana od ozbiljnog nasilja na internet prostoru. Ni u kom slučaju ne želimo povući poteze koji narušavaju ljudska prava, ali je od ključnog značaja da nađemo modalitet da se obični građani zaštite“, naglasio je ministar Katica.


Predstavnici Misije OSCE-a u BiH su naglasili potrebu zaštite ljudskih prava i slobode govora pri definisanju svakog člana ovog zakona, te izrazili spremnost da daju doprinos u cilju usklađivanja novog teksta prednacrta sa najboljim međunarodnim standardima u ovoj oblasti.


Činjenica je da se ove teme trebaju tretirati zakonima viših instanci, ali to ne smije biti opravdanje za nepokretanje bilo kakvih poteza koji su u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Sigurnost građana u svakom segmentu našeg društva je naš primat i ka tome ćemo težiti”, poručeno je s današnjeg sastanka.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia