online slots game malaysia
Sarajevo

Dekani tri teološka fakulteta u Sarajevu i direktor Bošnjačkog instituta uspostavili suradnju

 Direktor Bošnjačkog instituta – Fondacija Adila Zulfikarpašića Faris Gavrankapetanović i dekani tri teološka fakulteta u Bosni i Hercegovini potpisali su Ugovor o pružanju financijske podrške provedbi master studija “Međureligijski studiji i izgradnja mira”.

Ugovore su s Gavrankapetanovićem potpisali dekan Katoličkog bogoslovnog fakultet Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Darko Tomašević, dekan Fakulteta islamskih nauka UNSA Zuhdija Hasanović i dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakultet “Sveti Vasilije Ostroški” u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu Vladislav Topalović, prenosi KTA. 

Master studiji “Međureligijski studiji i izgradnja mira” studij je koji zajednički izvode tri navedena teološka fakulteta, a čija provedba ovisi i o financijskoj podršci donatora.

Bošnjački institut, kao davatelj sredstava, obvezao se dodijeliti financijska sredstva za stipendiranje studenata ovog studija u akademskoj godini 2022./2023.

Potpisivanjem ugovora Institut je afirmirao provedbu navedenog studija, a kroz stipendije podržao buduće studente u njihovom studiranju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia