online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Definiran dio trase autoceste Sarajevo-Beograd koji prolazi kroz Brčko

Definiran je dio trase autoceste Sarajevo–Beograd koji prolazi kroz Brčko distrikt BiH – potvrđeno je danas nakon sastanka u Brčkom ministra komunikacija i prometa BiH Vojina Mitrovića s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem, direktorom Autocesta FBiH Elmedinom Voloderom, v. d. direktora Autoputeva RS Slobodanom Stanarevićem, gradonačelnikom Brčko distrikta Esadom Kadrićem, predsjednikom Skupštine Sinišom Milićem i prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Jonathanom Mennutijem.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić je kazao da se, nakon što je Skupština Distrikta povjerila Zavodu za planiranje Brčko distrikta BiH da pristupi izmjenama prostornog plana kojim će definisati trase autocesta, dugo radilo na valorizaciji ponuđenog rješenja uz jednu konstruktivnu savjetodavnu ulogu nadležnih entitetskih javnih preduzeća i veliku podršku ministra Vojina Mitrovića.

– Mi danas možemo obznaniti da je došlo do dogovora o koridorima autocesta kroz Distrikt Brčko, ostalo je da na tehničkom nivou  Zavod za planiranje u skladu sa procedurama koje struka nalaže sačini konačan prijedlog koji bi još jednom u savjetodavnom smislu bio sagledan od Autocesta Federacije i Autoputeva Republike Srpske i onda se može ići u parlamentarnu proceduru, odnosno na javni uvid kako bi građani imali priliku da kažu svoj sud o tome. Brčko će učiniti sve da ovo vrijeme koje smo izgubili nadoknadi svojim vrijednim postupanjem i oko eksproprijacije, ali i oko izrade neophodnih zakonskih propisa koji će omogućiti da imamo brzo utvrđene koridore koji se tiču i protoka energije, ali i cestovne infrastrukture – izjavio je Kadrić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia