online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Dedić: Na sceni obesmišljavanje izbornog procesa i volje građana

Jedan od najvažnijih izvora političke nestabilnosti u BiH kontinuitet otvorenog i prikrivenog miješanja Hrvatske i Srbije u političke odnose u BiH, izjavio je profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici doc. dr. Sedad Dedić  na sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99”. Govoreći kao uvodničar o temi “Kontinuitet udruženih iredentističkih poduhvata od referenduma ’92 do Dedić je istakao da su građani BIH taoci političkog miješanja  Hrvatskei Srbije.

Govoreći kao uvodničar o temi “Kontinuitet udruženih iredentističkih poduhvata od referenduma ’92 do Dedić je istakao da su građani BIH taoci političkog miješanja Hrvatske i Srbije. Dedić se osvrnuo i na domaću aktuelnu političku scenu. Kaže da je na sceni samo borba za vlast nekih političkih stranaka, jer im je to servirano dugi niz godina kroz medije. Određeni međunarodni, politički centri su izlobirani netačnim i poluinformacijama i određenim interesima. Danas su se kao i 90-tih sukobili pravni mehanizmi, mehanizam demokratije i oni drugi nasilni, po BiH opasni konstrukti antipravnog i antidržavnog djelovanja odnos sile argumenata i argumenata sile istakao je Dedić

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia