online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Dodik: Košarac neće biti na listama

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik očekuje da se do 20. maja ukine vanredno stanje u Republici Srpskoj (RS).

Tvrdi da je vanredno stanje, koje je uvedeno nakon pojave koronavirusa, doprinijelo efikasnijem radu entitetskih institucija te da se ne može govoriti o zloupotrebi, te da se policijski sat zadrži do ukidanja vanrednog stanja.

Kada je u pitanju slučaj ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staše Košarca, koji je prisustvovao privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona, Dodik je rekao da je upućen prijedlog disciplinskoj komisiji SNSD-a da Košarac u dva naredna kruga ne može biti kandidat ni na jednoj izbornoj listi.

– Najveći pritisak za njegovu smjenu, ako izuzmemo opoziciju, ne dolazi iz RS. Delikatna je činjenica da, ako njega sada smijenimo, nismo sigurni da možemo da dobijemo adekvatnu zamjenu i tragamo za načinom na koji bi mogli da to provedemo. Košarac je učinio neke dobre stvari u Vijeću ministara, a što nije išlo na štetu druga dva naroda, a o tome kako ćemo se kretati vidjet ćemo u narednom periodu – dodao je.

Kada su u pitanju izbori, Dodik je rekao da je SNSD zatražio od predsjedavajućeg i ministara iz te stranke u Vijeću ministara BiH da glasaju za odluku o podršci izbornom procesu, u iznosu koji traži Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

– Očekujemo da će Sud BiH i druge institucije reći svoje mišljenje o izboru članova CIK-a, mada nam se ne sviđa da su neke međunarodne organizacije već iznosile stav o tome – dodao je on.

Lider SNSD-a je ponovio kritike na rad OHR-a te visokog predstavnika Valentina Inzka i na njegov izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia