online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Dautović za POLIS: Legalizacijom kanabisa u kontroliranim medicinskim uvjetima, rizik bi se sveo na minimum

Da li je struka za ili protiv legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, koji su to elementi za a koji protiv, govorila je dr.sci. Esmeralda Dautović, potpredsjednica udruženja Komora magistara farmacije FBiH.
” Stav medicinske i farmaceutske struke po pitanju legalizacije  upotrebe kanabisa u medicinske svrhe je u našoj zemlji, regionu, Evropi i u svijetu  apsolutno za legalizaciju upotrebe kanabisa u kontroliranim medicinskim uslovima.
-Moj stav i stav predstavnika struke Komore magistara farmacije FBiH je da apsolutno čim prije, već smo morali, zakonski da omogućimo bolesnicima da na jedan legalan način koriste kanabis u medicinske svrhe, kazala je Dautović.

Zašto je važna legalizacija kanabisa u medicinske svrhe Dautović objašnjava da kada bi postojanje jednog ovakvog zakonskog okvira pacijentima koji se bore hroničnim bolestima, omogućilo legalan pristup terapiji,  došlo bi do prikladanijeg načina liječenja, načina koji će biti prilagođen pojedinačnom pacijentu.

U svakom slučaju kontrolirane medicinske primjene preparata kanabisa, prvenstveno ulja kanabisa, u takvim kontroliranim medicinskim uslovima svode mogućnosti neželjenih efekata na minimum, istakla je Dautović za Polis.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia