online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Darja Softić-Kadenić prijedlog Naše stranke za novu ministricu pravde KS

Darja Softić Kadenić kandidatkinja je Naše stranke za ministricu pravde i uprave u Vladi Kantona Sarajevo, odlučio je jednoglasno na sjednici Kantonalni odbor Naše stranke u Sarajevu.

Darja Softić Kadenić rođena je 1982. godine i zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svoj drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji. Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Udata je i majka dvoje djece. 

– Došao je trenutak u mom životu u kojem sam trebala odlučiti – da li ostati na ugodnoj poziciji i posmatrati stvari sa strane, ili preuzeti odgovornost i radi naše djece pokušati nešto poboljšati. Ne želimo da više vodimo razgovore o tome hoće li nam djeca ostati u Bosni i Hercegovini. Zbog toga sam odlučila da pokušam nešto promijeniti. Svoju ekspertizu i kapacitete želim staviti na raspolaganje Vladi Kantona Sarajevo, kao i građankama. Nastavit ću dobre prakse ministrice Brčić, radujem se izazovima koje me čekaju – poručila je Softić Kadenić. 

Darja Softić Kadenić dolazi na mjesto ministrice Lejle Brčić, koja će tu dužnost obavljati do 1. juna, saopćeno je iz Naše stranke. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia