online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Cvijanović: Moguća ‘mostarizacija’ cijele BiH

Potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović tvrdi da je moguća „mostarizacija“ Bosne i Hercegovine, s obzirom na dešavanja u vezi s lokalnim izborima.

-Očito da je velika igra u pitanju i sve se dešava sinhronizovano. Postoji opravdan strah da možemo doći u situaciju da imamo ‘Mostar’ (u kojem više od 10 godina nisu održani lokalni izbori) na cijeloj teritoriji BiH, u političkom ili izbornom smislu, odnosno nemogućnost održavanja izbora – rekla je Cvijanović.

Ponovila je stav SNSD-a da su članovi Centralne izborne komisije (CIK) izabrani mimo konkursne procedure, na način koji, navodi, „upućuje na manipulaciju izbornim procesom, što se ne može dopustiti“.

-Uvjerava da je SNSD potpuno spreman za izbore, bez obzira na to da li će se održati u oktobu, novembru ili će se prolongirati, a cilj je da osvoje 80 posto vlasti, uz učešće koalicionih partija.

Zbog činjenice da, kako kaže, još uvijek nije došlo do podjele 330 miliona eura od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), najavila je da RS morati preduzeti pravne radnje kako bi se zaštitila.

Cvijanović tvrdi da  SNSD, ni nakon dvije godine od općih izbora, nije u mogućnosti da, kao izborni pobjednik u RS, dobije funkcije koje mu pripadaju na nivou BiH, jer, kako kaže, SDA „povremeno pravi manipulativnu većinu s izbornim gubitnicima iz RS, SDS-om i PDP-om, te su na taj način izabrali i nelegalni i nelegitimni sastav CIK-a“.

U SNSD očekuju da se o tome odrede nadležni organi.

-Sasvim druga većina postoji u Domu naroda i tu stanuje ključ za rješevanje problema – kazala je potpredsjednica SNSD-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia