online slots game malaysia
SvijetVijesti

Crna Gora: Prosječna zarada u septembru 533 eura

– Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori, u septembru je, prema podacima Uprave za statistiku, iznosila 533 eura, što je 0,2 odsto više u odnosu na avgust.
Prosječna neto zarada u septembru je u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla 1,7 odsto.
Prosječna bruto zarada u septembru iznosila je 796 eura.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u septembru u odnosu na avgust porasle 0,5 odsto, proizilazi da su realne zarade u istom periodu pale 0,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Po sektorima djelatnosti, prosječne neto zarade u septembru su, u odnosu na avgust, zabilježile rast u sektorima administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 3,1 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 2,4 odsto, poslovanje nekretninama 2,3 odsto, umjetnost, zabava i rekreacija 2,1 odsto, prerađivačka industrija 2,1 odsto, informisanje i komunikacije 1,9 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1,7 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,1 odsto, vađenje ruda i kamena 1,1 odsto…

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa u septembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sektorima djelatnosti stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,9 odsto, građevinarstvo 0,8 odsto, obrazovanje 0,5 odsto.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia