online slots game malaysia
BiznisVijesti

COVID-19 ugrozio 59 miliona radnih mjesta u evropskim zemljama

 Međunarodna konsultantska kompanija “McKinsey” objavila je da je nova vrsta koronavirusa ugrozila 59 miliona radnih mjesta u evropskim zemljama.

McKinsey&Company, koja pruža konsultantske usluge raznim kompanijama i javnim institucijama, objavila je studiju utjecaja COVID-19 na zaposlenost u Evropi.

Navedeno je da je COVID-19 javnozdravstvena kriza, te da su mjere poduzete protiv epidemije dovele do ozbiljnih posljedica za firme i uposlenike te da su nanijele štetu ekonomiji.

U studiji, u kojoj je navedeno da su preduzeća imala poteškoće u ispunjavanju svojih finansijskih obaveza zaustavljanjem privrednih aktivnosti u mnogim sektorima, objavljeno je da su mnoge kompanije procjenjivale promjene radne snage zbog neizvjesnosti.

“Procjenjujemo da je kriza izazvana COVID-19 ugrozila oko 59 miliona radnih mjesta u Evropi”, naveli su iz McKinseyja.

Smatraju da bi se milioni radnika u Evropi mogli suočiti sa skraćenim radnim vremenom, neplaćenim odmorom ili otpuštanjem.

Navode i da bi epidemija narednih mjeseci mogla skoro udvostručiti stopu nezaposlenosti u Evropi. Najviše bi mogli biti pogođeni radnici uslužnih djelatnosti. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia