online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Čović: Stranke HNS-a izlaze zajedno na izbore

Sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, njih 12 koje prisustvuju sjednicama tog tijela, dogovorile su da izlaze na izbore, da imaju potpuno zajednički nastup za člana Predsjedništva i jednog kandidata, izjavio je u Mostaru predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović te najavio preliminarne razgovore oko izmjena Izbornog zakona koji bi trebali biti održani 22. maja.

– Činjenica je da SDA i još jedan dio političkih stranaka bošnjačkog naroda već nekoliko mjeseci izbjegava razgovore. Uvjeren sam da će se razgovori desiti, kakvog sadržaja i ko će sve na njima biti ne znam i to ne mogu prejudicirati. Preliminarni razgovor bi trebao biti 22. maja sa najviše razine predstavnika evropske administracije – potvrdio je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Stranke HNS-a dogovorile su i zajednički nastup u RS- u, dok za ostale razine vlasti, kako je kazao, taj interes će se procjenjivati.

Odgovarajući na novinarsko pitanje što bi bila ta reorganizacija na koju se poziva u zaključcima izvanrednog zasjedanja HNS-a i kad bi se u nju krenulo, Čović smatra kako je članak 7. njihovih zaključaka nedvosmislen i jasan i da u sebi nema ništa prikriveno.

– Kaže se da će se pravnim i političkim sredstvima, sukladno Ustavu riješiti pitanje institucionalne i organizacijske transformacije BiH na tragu federalizma, konsocijacijske demokracije i drugo. Kako ići u pravcu realizacije tog zaključka ako se ne stvore uvjeti u narednih 15- ak dana, te elemente kako, šta, treba sjesti…i mislim da smo maloprije zaključili da će prva tačka našeg zajedničkog rada biti implementacija zaključaka izvanrednog sabora, a to je u biti 7. zaključak. Ako dođemo do tog da se ništa nije realiziralo, sedmi se tako i definira, onda ćemo morati ići u tom pravcu – poručio je Čović.

Prije sjednice HNS-a održana je i sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj je doneseno sedam zaključaka u kojima ta stranka poziva na hitnu stabilizaciju političke situacije u BiH postizanjem dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH te nedvosmisleno podržava potpunu implementaciju zaključaka Izvanrednoga zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora od 19. februara ove godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia