online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Članovi delegacije PSBiH učestvuju na proljetnom zasjednju PSNATO-a u Sofiji

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Obren Petrović učestvuju na proljetnom zasjedanju PSNATO-a koje se održava u Sofiji, Republika Bugarska, saopćio je  Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Zasjedanje je prvog dana  otvoreno sjednicama Odbora za ekonomiju i sigurnost, Odbora za nauku i tehnologiju,  te Odbora za odbranu i sigurnost PSNATO-a, a na kojem se razmatra i preliminarni nacrt izvještaja „Zapadni Balkan: Obnovljeni sigurnosni izazovi na pragu NATO-a“, izvjestitelja lorda Marka Lancastera iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, a u okviru čega su članovi Delegacije PSBiH aktivno učestvovali.

Članovi Delegacije održali su i radni sastanak s generalnom sekretarkom PSNATO-a Ruxandrom Popa, tokom kojeg su se osvrnuli na ispunjene zaključke s prethodnog sastanka u pogledu organiziranja Rose-Roth seminara i održanog događaja Sjevernoatlantskog vijeća u Sarajevu. Također, posjeta Briselu Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PSBiH ocijenjena je uspješnom i primjerom dobre prakse koja se, kako je kazano, u budućnosti treba nastaviti.

Popa  je rekla  kako PSNATO-a prepoznaje Bosnu i Hercegovinu kao zemlju saradnicu, te upravo iz tog razloga, a što je najavio i predsjednik PSNATO-a Michal Szczerba, razmatrano je unapređenje statusa i povećanje broja članova Delegacije PSBiH. Naglašeno je da posvećenost PSNATO-a Bosni i Hercegovini, te regiji Zapadnog Balkana pokazuju i izvještaji koji su na dnevnom redu odbora. Sastanak je zaključen razgovorom o predstojećim aktivnostima PSNATO-a, kao i najavom idućeg proljetnog zasjedanja u Daytonu, SAD, koje će, kako je rečeno, i samim mjestom održavanja, biti posvećeno obilježavanju godišnjice potpisivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia