online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Cikotić podržao zahtjeve za poboljšanje statusa policijskih službenika ubrzo nakon protesta

 Na sastanku koji je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić danas održao s delegacijom Saveza sindikata policijskih organa u BiH, zaključeno je da se za rješavanje njihovih problema, očekuje podrška od Ministarstva sigurnosti BiH, ali i ostalih nadležnih institucija.

Sastanak je održan nakon mirnih protesta policijskih službenika na nivou BiH koji su ukazali na loš materijalno-finansijski status, što je samo jedna od tema, odnosno problematike sa kojima se suočavaju policijski službenici, zbog čega je na sastanku razgovarano o mogućnostima poboljšanja uslova rada.

Cikotić je naglasio da Ministarstvo sigurnosti, uvažavajući potrebu da se unaprijedi status policijskih službenika, još krajem prošle godine dostavilo je Vijeću ministara BiH na usvajanje prijedlog Odluke o utvrđivanju visine posebnog dodatka na platu policijskim službenicima u policijskim organima BiH i državnim službenicima u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu koji obavljaju poslove koji su u neposrednoj vezi sa operativno-istražnim poslovima.

Međutim, tu odluku Vijeće ministara BiH još uvijek nije usvojilo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia