online slots game malaysia
Vijesti

CIK – Nekoliko biračkih mjesta nije otvoreno na vrijeme zbog tehničkih problema

U ovom trenutku, prema informacijama kojima raspolaže Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine, nekoliko biračkih mjesta u BiH nije otvoreno zbog tehničkih problema. Ta biračka mjesta će produžiti rad za period kašnjenja, saopćeno je iz CIK-a.

Za današnje lokalne izbore, u Bosni i Hercegovini je formirano ukupno 5.759 biračkih mjesta uključujući i 388 mobilnih timova. To su redovni mobilni timovi, ne i oni posebni, COVID-19 mobilni timovi, o čemu će CIK imati informaciju nakon izbora.

Centralna izborna komisija podsjeća da je po jedno biračko mjesto formirano u Ambasadi BiH u Beču, Počasnom konzulatu BiH u Gracu, Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu, Generalnom konzulatu BiH u Minhenu, Ambasadi BiH u Oslu, Ambasadi BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu BiH u Čikagu.

Prvi put se izbori održavaju u uslovima epidemije Covid-19. Poštivanje propisanih epidemioloških mjera ne smije biti smetnja za zakonito odvijanje izbornog procesa.

Odziv birača do 11.00 sati CIK će saopćiti na pres-konferenciji u podne.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia