online slots game malaysia
Vijesti

CIK izdao Naredbu Glavnom centru za brojanje za ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela novu Naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

U cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje se razlikuje  broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji, na način da ima manje glasačkih listića od broja potpisa, po službenoj dužnosti naređeno je Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje vreća sa glasačkim listićima, izvrši ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića, te utvrdi i objedini rezultate izbora sa 22 redovnа biračkа mjesta za nivo Predsjedništvo BiH, Parlamentarna skupština BiH, Parlament FBiH, Narodna skupština RS i skupštine kantona.

Naredba će biti objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditiranim posmatračima, saopćeno je iz CIK-a.

Po danas donešenoj naredbi Glavni centar za brojanje će postupiti odmah i večeras početi sa otvaranjem vreća i brojanjem glasačkih listića.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia