online slots game malaysia
Vijesti

CIK usvojio žalbu SDP-a, slijedi ponovno brojanje glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje

Centralna izborna komisija BiH (CIK) usvojila je žalbu Socijaldemokratske partije BiH i donijela Odluku o prvoj izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2022. godine.

Centralna izborna komisija BiH je danas razmatrala zahtjeve za ponovno brojanje glasova i u vezi s tim je odlučila da će, u nekim slučajevima po službenoj dužnosti, a u nekim slučajevima po zahtjevu, donijeti Naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

“Odlučujući po žalbi političkog subjekta Socijaldemokratske partije BiH, vezano za postupak dodjele kompenzacionih mandata za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Narodne skupštine Republike Srpske prijedlog službe je da CIK donese odluku o prvoj izmjeni Odluke o utvrđivanju rezultata izbora u BiH 2022. godine, na način da se od utvđenih rezultata dio tabelarnog prikaza mijenja i glasi: za politički subjekt SDP treći kompenzacijski mandat kandidatkinje Esme Hasanbašić, Bošnjakinje, se dodjeljuje kandidatu istog političkog subjekta, Senadu Subašiću, Bošnjak. Za izborni nivo Narodna skupština Republike Srpske odluka se mijenja i glasi: za politički subjekt SNSD Milorad Dodik kompenzacijski mandat kandidatkinje Mare Granula (Srpkinja) dodjeljuje se kandidatkinji istog političkog subjekta, Anji Ljubojević (Hrvatica)”, kazali su iz CIK-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia