online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

CIK BiH potvrdio rezultate posrednih izbora za Dom naroda PS BiH iz FBiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno usvojila Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH – Opći izbori 2022. godine, čime su se stekli uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda BiH.

CIK BiH je 31. januara ove godine donio Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

Kako je rečeno na današnjoj sjednici, budući da u ostavljenom roku za žalbu nije zaprimljena žalba u CIK-u, stekli su se uslovi za donošenje odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora.

Izabrani delegati iz reda bošnjačkog naroda su: Safet Softić i Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (NiP) te Dženan Đonlagić (DF).

Iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Zlatko Miletić (ZNG), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić (HDZ BiH), kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).

Centralna izborna komisija BiH je 16. januara donijela Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Prema toj odluci, mandat u Domu naroda PSBiH iz RS dodijeljen je: Snježani Novaković-Bursać, Nikoli Špiriću, Sredoju Noviću i Radovanu Kovačeviću (SNSD) te Želimiru Neškoviću (SDS).

Kako je rečeno tokom sjednice, nakon donošenja ovih odluka stekli su se uslovi za njihovu objavu u službenim glasilima BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia