online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

CIK BiH: Ovjerene kandidature Refika Lende i Lidije Bradare za (pot)predsjednika FBiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine razmatrala je Izvještaj o izvršenim provjerama kandidata za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i Izvještaj o izvršenim provjerama kandidatskih listi za izbor delegata iz Federacije Bosne i Hercegovine u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Prvi kandidat je Refik Lendo, kojeg je kandidirala grupa od 13 delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine iz Kluba bošnjačkog naroda. 

Druga kandidatkinja je Lidija Bradara, koju je kandidirala grupa od 22 delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine iz Kluba hrvatskog naroda. 

U skladu sa odrebama Izbornog zakona BiH i Uputstva o postupku provedbe posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, izvršene su provjere predloženih kandidatskih listi i kandidata.

U skladu sa članom 2.9 stav (1) tačka 6) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je ovjerila predložene kandidate, s obzirom da su ispunjeni uslovi iz člana 16.,1.7,1.8 stav (1) tačka (5), 4.2 i člana 9.13 stav (1) Izbornog zakona BiH.

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine dostavio je 18. janaura 2023. godine kandidatske liste za izbor delegata iz Federacije Bosne i Hercegovine u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na potvrđivanje i ovjeru Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Ukupno je dostavljeno 13 kandidatskih listi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia