online slots game malaysia
BiznisVijesti

Cijela jedna ispostava Porezne uprave u izolaciji -obustava rada sa strankama

Iz Porezne uprave Federacije BiH izvjestili su porezne obveznike da pokušavaju da organiziraju obavljanje poslova u mjeri i na način kako je to moguće, kako bi zaštitili zdravlje svih građana.

– Porezna uprava je u skladu s donesenim preventivnim mjerama i shodno zaključku Vlade FBiH obustavila i zabranila fizički kontakt i rad sa strankama, te zabranila ulazak u poslovne prostorije Porezne uprave Federacije BiH. To smo učinili i zbog toga što je zbog boravka lica zaraženog koronavirusom jedna naša cijela ispostava, odnosno svi njeni zaposlenici, rješenjem poslani u izolaciju – navode iz Porezna uprave FBiH u saopćenju za javnost.

Obavjestili su porezne obveznike da će se komunikacija sa strankama obavljati isključivo pisanim putem preko pošte, e-maila, faksom i telefonom.

U cilju olakšanja poslovanja, Porezna uprava je produžila rokove za podnošenje poreznih prijava:   

– Prijava poreza na dobit za pravna lica – Obrazac PP-801, Obrazac PP-802, Obrazac PP-803, Obrazac PP-804 i Obrazac PP-805 za 2019. godinu do 30. aprila ove godine;

– Godišnja prijava poreza na dohodak – Obrazac GPD-1051 za 2019. godinu do 30. aprila ove godine;

– Prijave plaćenog poreza na dohodak i doprinosa specifikacije: Obrazac-2001 i Obrazac 20001-A, za plaće isplaćene u martu dostaviti do 30. aprila ove godine i za plaće isplaćene u aprilu dostaviti do 31. maja ove godine;

– Samostalni obrtnici za plaćene doprinose u martu Obrazac-2002 ili 2002-A dostaviti do 30. aprila ove godine, a plaćene doprinose u aprilu dostaviti do 31.maja ove godine;

– Prijave obračunate plaće, plaćenog poreza na dohodak i doprinosa, Obrazac  MIP-1023 za plaće isplaćene u martu dostaviti do 30.04. ove godine i za plaće isplaćene u aprilu dostaviti do 31. maja ove godine.

Prijave/promjene/odjave osiguranja u Jedinstvenom sistemu Obrazac JS 3100 i JS 3120 porezni obveznici mogu poslati poštom, faksom ili skenirane na e-mail.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia