online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Četiri režima saobraćaja tokom radova na S krivini

Prvih sedam do 10 dana neophodno je potpuno obustaviti saobraćaj u ulici Zmaja od Bosne, preciznije na njenom dijelu koji presijeca tramvajska „S“ krivina.

Nakon ove prve faze, pa do kraja izvođenja radova bit će u funkciji dvije trake u ulici Zmaja od Bosne. Također je planirano da se tokom izvođenja ovih radova primjenjuju četiri režima saobraćaja.

Iz Ministarstva navode okvirne datume i faze izvođenja radova, a čije poštivanje će najviše zavisti od vremenskih uslova.

02-11. oktobra 2020.g. (7-10 dana – prva faza)

–           Potpuno obustavljen saobraćaj u ulici Zmaja od Bosne u zoni „S“ krivine

Saobraćaj se preusmjerava u ulicu Franje Račkog, Vilsonovo šetalište, ulicu Kotromanića i izlazi na ulicu Hiseta na semaforiziranu raskrsnicu

12-31. oktobra 2020.g. (oko 20 dana – druga faza)

–           U upotrebi će biti dvije saobraćajne trake u ulici Zmaja od Bosne na dijelu od „S“ krivine do tramvajske stanice Marijin Dvor

01-04. novembar 2020.g. (3-4 dana- treća faza)

           U upotrebi dvije saobraćajne trake u ulici Zmaja od Bosne na raskrsnici sa ulicom Vrbanja

–           Zatvorena raskrsnica na spoju ulica Zmaja od Bosne i Vrbanja

Saobraćaj se preusmjerava na ulicu Kotromanića.

05-12. novembar 2020.g. (6-7 dana- četvrta faza)

–           U upotrebi dvije saobraćajne trake u ulici Zmaja od Bosne na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do tramvajske stanice Marijin Dvor.

Iz ovog resornog ministarstva još jednom podsjećaju javnost da je ove radove bilo neophodno poduzeti, jer je tramvajska pruga na pomenutom dijelu posljednji put obnovljena prije 42 godine, daleke 1978.

„Dug eksploatacioni period bez ulaganja u kapitalnu obnovu pruge, kao i primjena krutog sistema oslanjanja, rezultirali su trajnim deformacijama kolosječnih komponenti i nepopravljivim razaranjem kolosječne asfalt-betonske ispune, zbog čega je bila prijeko potrebna hitna sanacija ovog dijela tramvajske pruge“, objašnjavaju iz Ministarstva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia