online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Četiri djevojke iz BiH pokrenule projekat “Mirotraganje 2022. Mladi u BiH traže mir”

„Mirotraganje 2022“ predstavlja projekat četiri mlade studentice, Jelene Kerezović, Almedine Mehić, Anastasije Ćorović i Jelene Dubravac, koje dolaze iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je bio da mladi iz Banjaluke i Brčkog upoznaju svoje gradove na drugačiji, inovativan, zabavan, interaktivan i poučan način; da saznaju za stvari, mjesta i ljude koji su i te kako uticali na život grada i njegovih stanovnika te doprinijeli izgradnji mira, o kojima se nedovoljno govori u društvu. Aktivnosti su za cilj imale otkrivanje stvari koje su zajedničke svim ljudima u zemlji, bez obzira na njihovu vjeru, naciju, pol, političko opredjeljenje i druge različitosti, koje se često koriste za raspirivanje mržnje među ljudima. Upravo zbog toga organizatorke su izabrale simboličan naziv „mirotraganje“. Mladi u BiH traže i žele mir.

Jelena, Almedina, Anastasija i Jelena se svakako neće zaustaviti na ovome.

Projekat je finansijski podržan od strane „Humanity in Action“ nevladine organizacije, a sproveden je u Banjoj Luci i Brčkom u julu ove godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia