online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ćerimagić: Penzionere više vrijeđa što su izgubili dostojanstvo

U Sarajevskom jutru ugostili smo jednog od sarajevskih penzionera – Fadila Ćerimagića, s kojim smo razgovarali o tome da li su penzioneri umjetnici preživljavanja.

Osim režija, hrane i lijekova, šta je to što najviše opterećuje budžete penzionera i da li će u skorijem periodu doći do povećanja penzija? U slučaju da stvari ne krenu nabolje, hoće li ova kategorija svoja prava tražiti i na ulicama, saznajemo u Sarajevskom jutru.

Ne bi želio da budem kritizer jer ko god dođe na televiziju iznosi šta ne valja ovdje u Bosni i Hercegovini. Ne valja ništa i sve treba popravljati, a ja sam došao ovdje da sa vama podijelim jednu vrlo tešku situaciju penzionera, i ne mislim samo materijalno. Ovdje više vrijeđa što su izgubili dostojanstvo” – objašnjava Ćerimagić.

Kažu: “Stari, šta ti hoćeš?” – opisuje Ćerimagić ophođenje prema penzionerima kada nešto traže.

Poručio je da cijela populacija od 440 hiljada penzionera u Bosni i Hercegovini biva zaboravljena. “Penzionerima se daje sadaka, ne bi li preživjeli. Teško”.

Kaže da je novac penzionera nestao s prvom vladom poslije rata.

O zahtjevima penzionera gledajte više na YouTube kanalu TVSA:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia