online slots game malaysia
BiznisVijesti

Centralna banka će zaštitu prava tražiti sudskim putem

Općina Centar nije ispunila preuzete obaveze po osnovu zahtjeva CBBiH, u vezi sa prihvatanjem alternativne lokacije za izgradnju poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo, stoji u saopćenju Centralne banke BiH.

Navode da iako je općinska administracija sa načelnikom Srđanom Mandićem, na održanom sastanku dana 19.10.2021. godine, čvrsto i odlučno uvjeravala predstavnike CBBiH da će sve postavljene zahtjeve ispuniti u predviđenom roku i da će uložiti maksimalan napor na stvaranju pretpostavki da se zamjena lokacija po dostavljenim prijedlozima Općine Centar realizuje, to se nažalost nije desilo.

Zaštitu svojih prava CBBiH će zahtijevati sudskim putem
S obzirom da ovakav odnos prema CBBiH predstavlja još jednu u nizu potvrdu neozbiljnosti i ignorantskog odnosa prema državnom investitoru, želimo jasno poručiti da će CBBiH dalju zaštitu svojih interesa i zakonito stečenog prava vlasništva zahtijevati isključivo sudskim putem uz insistiranje na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti svih aktera koji su na bilo koji način učestvovali u kršenju zakonskih rokova i svjesno izbjegavali primjenu važeće legislative u postupku rješavanja zahtjeva CBBiH, poručuju na kraju saopćenja iz Centralne banke BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia