online slots game malaysia
BiznisVijesti

Centar za napredne tehnologije u Sarajevu izrađuje zaštitne vizire

Javna ustanova “Centar za napredne tehnologije u Sarajevu” je u vremenu pandemije Covid-19 svoje aktivnosti preusmjerila sa planiranih, koje su bile definirane planom za 2020. godinu, na prioritetne koje zahtijeva trenutna situacija – kazao je danas na redovnoj pres-konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite Kantona Saraajevo direktor te javne ustanove Ensar Mulaosmanović.

Na osnovu dogovora ministara privrede Draška Jeličića i MUP-a KS Ismira Juske Centar je pokrenuo izradu zaštitnih vizira.

– Danas smo isporučili 55 zaštitnih vizira i nastavit ćemo sa daljnjom izradom za potrebe MUP-a, pošto se iskazala potreba, ali i za ostale javne ustanove odnosno za zdravstvene organizacije i sugrađane – poručio je Mulaosmanović.

Sa inženjerima iz Centra i ostalim vanjskim saradnicima u Centru pored izrade vizira, rade i na konstrukcijama za neku drugu potrebnu opremu između ostalog to je specijalna maska sa filterom za karbon koja se takođe koristi u zaštiti u borbi protiv virusa, bakterija bilo koje vrste. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia