online slots game malaysia
BiznisVijesti

Čengić: Nakon pada premija osiguranja, ovo tržište se oporavlja

Generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u F BiH (UDO F BiH) Ermin Čengić izjavio je da tržište osiguranja kao dio privrede i finansijskog sektora nije imuno na ekonomske posljedice pandemije koronavirusa, te da se desio očekivani pad premije osiguranja.


– Od onih vrsta osiguranja koje imaju značajniji udio na tržištu, u prva četiri mjeseca veći pad u poređenju sa istim periodom 2019. godine je u segmentu osiguranja cestovnih vozila (kasko), kod obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti, životnog osiguranja, osiguranja kredita, u zdravstvenim osiguranjima…. – naveo je Čengić za Fenu.

Taj pad je, prema njegovim riječima, primjetniji ako se zasebno posmatra april gdje su gotovo sve značajnije vrste osiguranja imale nižu ostvarenu premiju u poređenju sa aprilom 2019. godine.


– Vjerujemo da će, sa postepenom normalizacijom situacije i zaživljavanjem poslovnih aktivnosti, te pokretanjem biznisa koji su zaustavljeni, doći i do postepenog oporavka tržišta – kazao je Čengić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia