online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Čengić: Koalicioni partneri iskazali nepoštovanje prema SDP-u prilikom glasanja

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić kazao je da Socijaldemokratska partija (SDP) nema niti jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te da je današnje glasanje veliko nepoštivanje te partije od ostalih stranaka u koaliciji.   

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su članovi Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

Procedura izbora je izvršena u nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a sve treba da ovjeri Centralna izborna komisija BiH.

– Trudim se da se ne miješam u proces pregovora. Mi sva mjesta ustupamo drugima da bi imali koaliciju, dok manje stranke iskorištavaju priliku – kazao je Čengić.  

U prošlom mandatu su, kazao je, imali jednog delegata, Denisa Bećirovića.

Iz reda Bošnjaka su izabrani: Safet Softić (SDA), Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (Narod i Pravda) te Dženan Đonlagić (Demokratska fronta).

Pet izabranih Hrvata su: Zlatko Miletić (Za nove generacije), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić, svi iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia