online slots game malaysia
Sarajevo

Ćato osuđen na 14 mjeseci za pronevjeru u službi, oduzeto mu više od 85.000 KM

Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) je u ponovljenom postupku proglasio krivim Amera Ćatu zbog krivičnih djela krivotvorenje službene isprave i pronevjera u službi, te ga prvostepeno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i dva mjeseca. Presudom mu se oduzima i nezakonito stečena korist u iznosu od 85.816,80 KM, objavljeno je na službenoj stranici Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS).

Optuženi Ćato se tereti da je od početka februara 2010. do septembra 2016. godine, obavljajući poslove kurira u Službi za opće poslove Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u prijemnim knjigama izvršio ispravke 939 listova i 570 specifikacija utroška sredstava.

Kako se nadalje navodi, na osnovu tako krivotvorenih prijemnih listova i krivotvorene specifikacije, na blagajni je preuzimao uvećani iznos novca.

Optuženi je, unoseći neistinite podatke, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi prisvojio novac u iznosu od 85.816,80 KM za koji je iznos oštetio KCUS, navode iz Tužilaštva KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia