online slots game malaysia
Sarajevo

Časovi francuskog jezika u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu

Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic, direktor Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Dragan Kecman i predsjednik Rotary kluba Sarajevo Ilidža Haris Gušić zvanično su pokrenuli nastavu francuskog jezika u toj školi.

Radi se o inovativnom projektu realiziranom u suradnji sa Francuskim institutom u Bosni i Hercegovini, zaduženim za uspostavu kurseva francuskog jezika i Rotary klubom Sarajevo Ilidža, lokalnim ogrankom globalne mreže aktera posvećenih humanitarnim ciljevima.

Ambasadorica Toudic emotivno je reagirala na današnji događaj, okarakterizirala je to kao gest ljubavi prema toj djeci i mladim ljudima. Sretna je što su i djeca to doživjela sa toliko emocija. Njoj u čast, ali i u čast drugim gostima, učenici Centra upriličili su prigodan muzički program.

Direktor Centra Kecman naglašava za novinare da se radi o vannastavnoj aktivnosti koja je počela prošle školske godine, a časove francuskog jezika trenutno pohađa 15 učenika završnog razreda osnovne i učenika srednje škole Centra. Uče po istim materijalima kao i svi drugi polaznici, samo adaptiranim za njihove potrebe.

– Učenici francuski jezik uče po planu i programu Francuskog instituta, a materijali će biti prilagođeni slijepim i slabovidim osobama (Brajevo pismo i uvećani tisak). Pri adaptaciji tekstova i materijala, neće se mijenjati ništa, uče po istim materijalima kao i sva druga djeca, samo adaptirana za njihove potrebe – naglasio je.

Predsjednik Rotary kluba Sarajevo Ilidža Haris Gušić kaže da je projekt pokrenut prošle godine. Zahvalio je posebno Francuskoj ambasadi, ambasadorici Toudic i Francuskom institutu za podršku i najavio da će taj projekt biti nastavljen i dugo trajati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia