online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Čampara traži donošenje izmjena i dopuna zakona o policiji na prvoj narednoj sjednici Skupštine KS

Kantonalni zastupnik Aljoša Čampara (SDA) dostavio je danas predsjedavajućem Skupštine i Kolegiju Skupštine Kantona Sarajevo prijedlog za usvajanje po hitnom postupku Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima KS i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima i to na prvoj narednoj sjdnici.

U obrazloženju je navedeno da već duži vremenski period od strane Uprave policije MUP-a KS ali i MUP-a KS, odnosno predstavnika navedenih organa iskazuje se prioritetna potreba donošenja izmjena i dopuna navedenih zakona sa ciljem otklanjanja određenih kolizija i nejasnoća i važećim zakonskim rješenjima, a čime bi se stvorili uslovi za upošljavanjem nedostajućeg broja policijskih službenika, ostvarivanje prava na unapređenje, efikasnije djelovanje i funkcionisanje organizacionih jedinica Uprave policije, njihovo organizacijsko redefinisanje i unapređenje sistema sigurnosti u Kantonu Sarajevo, posebno imajući u vidu i sve složeniju situaciju sa migrantskom krizom u BiH, a i samim tim na području KS.

S tim u vezi, imajući u vidu navedeno, te činjenicu da sigurnost građana i njihove imovine ne smije biti dovedena u pitanje bilo kojim vidom zakonskih prepreka, odnosno, uslova u kojima djeluje i radi policijski organ KS, predlažio je Čampara da se na prvoj narednoj sjednici Skupštine KS na dnevni red uvrsti donošenje predmetnih zakona po hitnom postupku.

Podršku izmjenama i dopunama oba zakona dali su predstavnici Ambasade SAD-a, OHR-a, Uprave policije i Sindikata policije KS , kao i svi članovi radne grupe koji su formirani rješenjem ministra unutrašnjih poslova KS i koji su direktno bili uključeni na definisanju predmetnih zakona.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia