online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Brdo Žuč uskoro bez mina

Na lokalitetu brda Žuč nastavljene su deminerske aktivnosti u okviru projekta radnog naziva Kuta.

Pomoćnik načelnika Općine Vogošća za civilnu žaštitu Nermin Hajro kazao je da se radi o četiri projekta na nešto više od 200.000 m² rizične površine.

Uz predstavnike Službe civilne zaštite lokalitet deminiranja obišao je i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić. Analizirajući period od kraja rata pa do početka realizacije projekta „Sarajevo bez mina 2020.“ Smajić je istakao da je na području ove lokalne zajednice realizovano više od 70 deminerskih projekata koji su značajno umanjili rizičnu površinu.

Radove na realizaciji ovog projekta izvode deminerski timovi Federalne uprave CZ pod nadzorom Centra za uklanjanje mina u BiH. Pored ovog deminerskog zadatka na lokalitetu brda Žuč radi se i na deminiranju prema projektnom zadatku “Žuč kota 830-2”, za što su zaduženi deminerski timovi OS BiH.

Realizacijom deminerskih zadataka na brdu Žuč, Općina Vogošća ovaj lokalitet oslobađa rizika od mina i minsko-eksplozivnih sredstava, dok deminiranjem rizičnih površina na području mjesnih zajednica Semizovac i Gora, kroz projekat radnog naziva MSP “Nebočaj – Gora – Kamenica”, čija je realizacija planirana u ovoj deminerskoj sezoni, Općina Vogošća će biti slobodna od mina i rizika minskih polja, saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Vogošća.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia