online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Bošnjak za TVSA: Sarajeko je novi pristup i osim akcije čišćenja uključuje i pošumljavanje urbanog područja grada

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar počinje u ponedjeljak  22. aprila 2024. godine, a trajat će pet dana. Početak akcije planiran je u 7 sati na parkingu pored stadiona Koševo. Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Centar, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJU za zaštićena prirodna područja, DVD Bjelave, mjesnih štabova civilne zaštite, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine. O detaljim akcije kao i planovima ministarstva komunalne privrede razgovarali smo sa Bojanom Bošnjakom, resornim ministrom.

-U ponedjeljak počinje akcija proljećnog čišćenja grada, mi smo htjeli da damo novi vjetar u leđa, osmislili smo novi pristup. Radi se o projekatu SarajEko, koji je odobren na Vladi KS prije par sedmica, to će biti realizovan iz ministarstva komunalne privrede. To je novina, znači pored akcije čišćenja koja počinje iz Općine Centar, kroz projekat ćemo imati niz intenzivnih aktivnosti. Poput akcije masovnog pošumljavanja urbanog područja KS, također imamo želju da oblik primarne reciklaže počnemo zagovarati u KS, što bi bila tri osnovna segmenta ovog projekta”, kazao je Bošnjak.

Ocjenjujući stanje sa čistoćom u gradu ministar Bošnjak je mišljenja da je stanje u gradu bremenito i teško već godinama.

– Obećali smo to popraviti kroz novi program Vlade, kao i kroz skupštinsku većinu, dali smo sebi u zadatak da čistoću dovedemo na viši nivo. Imenovano je novo rukovodstvo u KJKJP Rad, vide se pomaci, još uvijek ima problema, pokušavamo ih u hodu rješavati, i pratimo ih svakodnevno. Ono što želimo je da vidimo da je grad čist, i da to golim okom vidimo, kazao je Bošnjak.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia