online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Bivšem državnom tužiocu Mihajloviću pet godina zatvora

Državni tužilac Božo Mihajlović osuđen je danas prvostepenom presudom Suda BiH, na pet godina zatvora. Optužen je za nesavjestan rad u službi jer je u periodu od 2006. do 2015. godine, kao tužilac i rukovodilac  „Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH“,  propustio nadzor nad radom daktilografkinje s kojom je sarađivao.

Na taj način, kako je Tužilaštvo BiH iznijelo u završnim riječima, daktilografkinja je prisvojila novac u iznosu od 225 hiljada 762 marke.

Optuženi je dužan nadoknaditi štetu koja je nastupila po BiH u iznosu 225.000 maraka, kao i troškove sudskog postupka o čijoj će se visini odlučiti kasnije. Odbrana najavljuje žalbu.

Mihajlović je ranije podnio ostavku na mjesto šefa Odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH. Optužba je saslušala više od 40 svjedoka, među kojima su tužioci Oleg Čavka, Dubravko Čampara te Dijana Kajmaković i Mirza Hukeljić, kao i vještaka ekonomske struke.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia