online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Biskupi u BiH: Molitve u Katoličkoj crkvi imaju vjersko, a ne političko značenje

Povodom najavljene mise za blajburške žrtve, članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u zajedničkoj izjavi odlučno odbacuju “sve nepravedne sudove i insinuacije” vezane za svetu misu koja će se, kako navode, slaviti u subotu, 16. svibnja, u sarajevskoj Katedrali “Srca Isusova”.

“Mi, katolički biskupi, odlučno odbacujemo sve nepravedne sudove i insinuacije s obzirom na svetu misu, koja će se slaviti u subotu, 16. svibnja 2020. u sarajevskoj Katedrali ‘Srca Isusova’ i, u vezi s tim, s povjerenjem očekujemo dobru volju svih crkava i vjerskih zajednica i svih naroda, kao i njihovih predstavnika, prihvaćajući pravo da netko drukčije misli, vjeruje i ponaša se, ali uvijek u okviru pravedna zakona i poštovanja vlastitosti Katoličke crkve” istaknuli su biskupi iz BiH.

U izjavi biskupa navodi se kako je vlastito i neotuđivo pravo svih crkava i vjerskih zajednica vršiti svoje bogoštovlje, molitve i obrede.

“Poštujući pravo na vjersku slobodu, BiH priznaje Katoličkoj crkvi i njezinim zajednicama bilo kojega obreda, slobodu vršenja njezina apostolskoga poslanja, posebno u onome što se odnosi na bogoštovlje, upravu, učiteljstvo i djelatnost društava”, podsjetili su iz Biskupske konferencije BiH.

Dodali su kako bogoštovlje, molitve i obredi u Katoličkoj crkvi imaju samo vjersko značenje i isključuju bilo kakav vid političkoga, pravnoga ili sudskoga značenja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia