online slots game malaysia
BiznisVijesti

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

–  Projekat „Odvažne i hrabre, to ste vi“ danas je završen u Tuzli dodjelom grantova ukupnog iznosa 30.000 KM poduzetnicama čije su biznis ideje proglašene najboljima.

Bingo Group već devet godina implementira aktivnosti s ciljem pružanja podrške ženama, a posljednje četiri godine fokus je na stvaranju povoljnijeg okruženja u području ženskog poduzetništva, osiguravajući im potrebne resurse, mentorstvo i finansijsku podršku za ostvarenje njihovih poslovnih ideja i doprinos ekonomskom razvoju zajednica.

„Ponosni smo na činjenicu da je na ovogodišnji program pristiglo više od 240 prijava, što potvrđuje da je Bingo tradicionalni saveznik odvažnih i hrabrih žena. Predselekciju je prošlo 16 aplikantica i biznis ideja, dok su 22 žene pohađale poduzetničku akademiju. I ovoga puta imali smo veliki broj online glasova publike, čak 2.500“, kazala je Amina Čeliković iz marketing odjela kompanije Bingo.

Nakon što su prezentirane biznis ideje, zbrojili su se bodovi žirija i online glasovi te su proglašene korisnice grant sredstava. Dodijeljeno je ukupno sedam grantova. Ajla Mulić iz Tešnja osvojila je grant u visini 8.000 KM za pokretanje Centra za razvoj dječijih potencijala i radosti Edu-reha. Aida Nikšić će uz finansijsku podršku od 5.000 KM otvoriti „plant shop“ u Sarajevu. Korisnice grantova u visini od po 4.000 KM su Hajra Halilović koja će otvoriti logopedski kabinet i Monika Tomić koja se vraća iz inostranstva kako bi u Jajcu pokrenula ordinaciju za osteopatiju. Senida Karasalihović grant u visini 3.000 KM uložit će u novoosnovano preduzeće Halik dizajn sa misijom rebrendiranja bosanskog kulturnog naslijeđa. Ajla Šišić će sa sestrom Belmom razviti proizvodnju dekoracija od epoxy smole, a Dražana Mihajlović sredstva će uložiti u izradu odjeće od prirodnih materijala.

Veliko mi je zadovoljstvo i čast biti ovdje s vama danas, biti odvažna i hrabra. Duboko zahvaljujem na prilici koja mi je ukazana i s ponosom prihvatam ulogu da budem jedna od onih žena koje će raditi na pozitivnim promjenama“, rekla je Ajla Mulić, ističući značaj edukacije i poznanstava koje je stekla tokom ovog projekta.

Investicijska fondacija Impakt pružit će mentorsku podršku korisnicama grant sredstava.

Značaj projekta „Odvažne i hrabre, to ste vi“ prepoznali su i partneri Oaza, Bambi, Ziaja i Libresse, kao i prijatelji Dita, Alma Ras, Pfanner, Cafe Brazil i Nutrino Lab, a važan doprinos dali su i kupci kupovinom artikala ovih brendova koji su posebno označeni na policama Bingo trgovina.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia