online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Bihać: Hoćemo porodilište bez straha i korupcije

– Stotine građana okupilo se danas na Gradskom trgu u Bihaću, u Bosni i Hercegovini, protestujući zbog još neispitanog slučaja smrti Azre Bećirspahić i kćerke, tokom poroda 17. marta 2022. godine.

Proteste su organizovali građani Bosanskog Petrovca želeći ukazati na brojne probleme pacijenata u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

“Ova je poruka trebala biti poslana davno, strašno je kako se prema trudnicama ophode u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, bilo je samo pitanje vremena kada će se nešto ovakvo desiti. Ne želimo spekulisati o krivcima, i vjerujemo u pravosudne institucije ove države i pozivamo ih da izađu, da nam kažu šta se tu ustvari desilo, a ne da zataškavaju“, kaže Hadija Karabašić – Mustafić, jedna od organizatora protesta.

Nakon tragičnog događaja pokrenuta je inicijativa da se porodiljama u Unsko-sankom kantonu omogući pratnja tokom poroda.

“Tek smo krenuli sa borbom za pravdu, ne rješimo li ovdje u Kantonalnom tužilaštvu ići ćemo dalje, da olakšamo i njoj, i meni kao roditelju i da mlade majke dobiju pratnju. Za majke koje tek trebaju rađati, da uđe u zakon da ima roditelj, staratelj, majka bilo ko pratnju gore, jer nama trebaju svjedoci da se više nikom ne desi ono što se desilo mojoj Azri“, kaže Mirsad Ferizović, otac tragično preminule Azre Bećirspahić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia