online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

BiH će u ovoj godini intenzivirati povratak migranata u zemlje porijekla

Povratak migranata koji ilegalno borave u Bosni i Hercegovini u zemlje porijekla jedna je od prioritetnih aktivnosti Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Službe za poslove sa strancima BiH u ovoj godini.

Zbog toga je na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH za ovu namjenu, prvenstveno troškove avionskog prijevoza, osiguran novac iz fondova EU.

Bosna i Hercegovina je u posljednjoj godini uspjela staviti migracije pod kontrolu i značajno smanjiti broj migranata u našoj zemlji. Trenutno u šest centara boravi oko 2.000 osoba, a najviše ih je iz Afganistana, Pakistana, Irana, Bangladeša i Iraka.

Cilj je da se kroz povratak u zemlje porijekla dodatno smanji pritisak nezakonitih migranata u BiH te i u ovom segmentu poduzmu efikasnije mjere u upravljanju migracijama. U prošloj godini iz BiH je vraćeno 190 migranata, uglavnom uz dobrovoljni pristanak tih osoba.

BiH je već stvorila pravni okvir sa pojedinim zemljama za povratak osoba koje nezakonito borave u BiH, među kojima je i Pakistan iz kojeg dolazi četvrtina migranata u BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia