online slots game malaysia
BiznisVijesti

BH Telecom u 2022. donirao dva miliona KM školama, udruženjima i klubovima

BH Telecom danas je u Sarajevu uručio plakete korisnicima donacija te kompanije koja je u 2022. za različite namjene donirala dva miliona KM putem javnog konkursa.

Istaknuto je da su među 293 dobitnika donacija 97 osnovnih škola, 59 srednjih škola, 112 udruženja, 18 kuhinja i sedam sportskih klubova. Dodatno je, zbog prirodne katastrofe izazvane potresima u Turskoj i Siriji, BH Telecom donirao 150.000 KM Udruženju Pomozi.ba za pomoć stradalima.

Vršilac dužnosti predsjednika Nadzornog odbora BH Telecoma Mugdim Mandžuka izjavio je da je po Javnom oglasu za dodjelu donacija zaprimljeno ukupno 448 prijava.

– Prilikom vrednovanja pristiglih prijava, rukovodilo se načelom o maksimalnoj teritorijalnoj zastupljenosti, uvažavajući pri tome specifičnost svake pojedinačne prijave – rekao je Mandžuka.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman naglasio je da je BH Telecom najveći pojedinačni donator u Bosni i Hercegovini koji kontinuirano pomaže brojnim udruženjima i organizacijama.

– U posljednjih 14 godina smo donirali više od 20 miliona KM različitim organizacijama, pri tome vodeći računa i o vandrednim dešavanjima koja su zahtIjevala brzu reakciju i našu pomoć – naveo je Kahriman.

Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić potcrtao je da je to udruženje od pokretanja akcije za pomoć žrtvama potresa u Turskoj i Siriji dobilo veliki broj donacija od mnogobrojnih bh. kompanija, ali da je donacija BH Telecoma daleko najveća.

Na pres-konferenciji su uručene plakete najvećim pojedinačnim dobitnicima donacija i to Udruženju Pomozi.ba, Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, JU Muzej Alija Izetbegović iz Sarajeva, Općini Bužim, Udruzi roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” iz Mostara, Udruzi djece sa Down sindromom iz Mostara, Asocijaciji Mostovi prijateljstva BiH iz Zenice, Nastavničkom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” iz Mostara, Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo, Rijasetu Islamske zajednice BiH, Muftijstvu sarajevskom, MDD Merhamet Kupres, Košarkaškom savezu BiH, Teniskom klubu Mostar, HŠK Zrinjski Mostar i Udruženju građana žrtava rata ’92-95′ -“16 April” – Ahmići.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia