online slots game malaysia
Biznis

BH Telecom i SFF – sinonim za uspješnu saradnju i razvoj filmske industrije u BiH

Sarajevo Film Festival već 29 godina uživa titulu najznačajnijeg bh. kulturno-zabavnog događaja koji svakog ljeta u našu zemlju i glavni grad BiH dovodi brojne turiste i zaljubljenike u sedmu umjetnost.

Kompanija BH Telecom je i ove godine ponosni glavni sponzor i partner ovog osmodnevnog filmskog spektakla itekako značajnog za kulturni, ekonomski i turistički doprinos Sarajevu i Bosni i Hercegovini, ali i za razvoj filmske industrije i sadržaja u našoj zemlji. BH Telecom je uz SFF od samog početka, a prethodne godine je potpisan i novi trogodišnji ugovor kao generalni partner Festivala.

Jedno od strateških opredjeljenja kompanije u prethodne dvije godine bilo je i ulaganje u produkciju vrhunskih domaćih audio-vizuelnih sadržaja putem najveće domaće platforme BH ContentLab. Na ovaj način BH Telecom planira investirati 30 miliona KM, a do sada je uloženo 10 miliona KM. Neki od uspješno realizovanih projekata koje su korisnici imali priliku pogledati na platformi Moja TV na kanalu MY TV su serije: “Kotlina”, “Na rubu pameti”, “Znam kako dišeš” i “Tender”. Neke od ovih serija su i nominovane za prestižnu nagradu Srce Sarajeva na 29. izdanju Sarajevo Film Festivala.

„Osam nominacija za Srce Sarajeva za prvu sezonu seriju „Kotlina“ su potvrda nominovanim i cijeloj ekipi jer su kolege iz regije prepoznali kvalitet serije. No, naravno, meni kao producentu čini se važnijim da smo konačno sa domaćom produkcijom serija, zahvaljujući projektu BH Content Laba i BH Telecomu,  uspješno  masovnije izašli na regionalno tržište“, izjavila je Amra Bakšić-Čamo, filmska producentica.

U sklopu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, za poslovne partnere i filmske radnike u kinu Cineplexx će biti emitovane dvije epizode serije „Princ iz Eleja“, čije snimanje je također realizovano u produkciji BH ContentLab. Svi posjetioci festivala će više informacija o platformi moći dobiti u festilaskoj pagodi BH Telecoma.

Kao i ranijih godina, BH Telecom je i ove godine za posjetioce festivala pripremio brojne sadržaje i nagrade koji se realizuju u okviru posebne promotivne kampanje „Moje Sarajevo. Moja priča. “Tako su za sve gledaoce kanala MY TVna platformi Moja TV pripremljeni brojni interesantni i premium TV sadržajikoji uključuju veliki izbor odabranih igranih filmova domaće produkcije, dokumentarnih filmova te specijalnog TV programa koji će se emitovati uživo svakog festivalskog dana, od 17 do 20 sati, a koji će biti sniman u specijaliziranom TV studiju na crvenom tepihu.Korisnici Moja TV usluge će festivalsku atmosferu moći pratiti i putem Live kamere SFF Red Carpet, sa koje će se 24 sata uživo emitovati festivalska dešavanja.

Također, ovogodišnje brojne festivalske projekcije u Mostaru će se održavati u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar. Pratite brojne aktivnosti na webu i društvenim mrežama BH Telecoma jer vaš očekuju brojna nagradna takmičenja brojna iznenađenja. 

Moje Sarajevo. Moja priča.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia