online slots game malaysia
KulturaVijesti

Bh. pjesnik za djecu Ismet Bekrić: Sve je zastalo, da bi opstalo

Svjestan situacije koja je izazvana pandemijom koronavirusa bh. pjesnik za djecu Ismet Berkić poručuje da ‘baš zbog djece treba da kucamo kao jedno srce, jedni uz druge i jedni zbog drugih’.

Iz Ilirske Bistrice u Sloveniji za Federalnu novinsku agenciju poručuje da ‘s ovim virusom, zaista nema šale.’

– I, nije teško to zapaziti, ovdje, i u cijeloj Sloveniji, to je shvaćeno i prihvaćeno s najvećom ozbiljnošću. Sve je zastalo, da bi opstalo. Pratim redovne, i posebne, vijesti. Slovenija pokazuje demokratsku, ljudsku zrelost – naglasio je.

Proljeće je, kaže, stiglo i na sunčanu stranu Alpa. Tamo gdje se Julijske Alpe, s čuvenom Planicom, polako spuštaju prema jugu, prema Gorenjskoj i Primorskoj, i prema gradiću ispod Snežnika, Ilirskoj Bistrici.

– Ostaje nada da ćemo putevima stihova i knjiga doći u Sarajevo, bar u septembru, da svi zajedno pozdravimo novu školsku godinu. Svjesni, da naša strana, strana ljepote, dobrote, poezije, prijateljstva, solidarnosti uvijek pobjeđuje. Jer, ko to može da rasprši, uništi dječje glasove, te slavuje Slovenije, Bosne i Hercegovine, svijeta – naglasio je bh. pjesnik Ismet Bekrić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia