online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Besplatna obuka u skijanju za učenike novosarajevskih osnovnih škola

Općina Novo Sarajevo i ove godine obezbijedila je besplatnu obuku učenika novosarajevskih osnovnih škola u nordijskom i alpskom skijanju na Igmanu.

Petodnevnom obukom u nordijskom skijanju na Igmanu-Veliko polje biće obuhvaćeno 130 učenika. Obuka je počela 10. januara i trajat će do 21. januara.

Početkom naredne sedmice, od 17. januara ove godine, na Igmanu – Malo polje počinje obuka u alpskom skijanju za 90 osnovaca, a trajat će do 28. januara ove godine.

Za sve prijavljene učesnike obuke u norijskom i aplskom skijanju obezbijeđeni su prijevoz na skijalište i nazad, obuka sa trenerima, oprema za skijanje, ski karta, smještaj ski opreme, topli napitak (čaj), medicinski nadzor, osiguranje, organizacija završne utrke i uručenje certifikata o završenoj obuci.

Zahvaljujući snježnim padavinama i povoljnim vremenskim uvjetima za skijanje na Igmanu stvoreni su neophodni uslovi za realizaciju ovih tradicionalnih projekata Općine, te će tako veliki broj učenika na zimskom raspustu biti u mogućnosti da provedu svoje slobodno vrijeme družeći se na kvalitetan način sa svojim vršnjacima.

Obuku u nordijskom skijanju provodi Ski klub “Igman”, za šta je izdvojeno 15.000 KM, dok obuku u alpskom skijanju provodi JU “Centar za sport i rekreaciju”, a Općina je za ove namjene izdvojila 20.000 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia