online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Besplatna dostava lijekova starijim i bolesnim građanima u Općini Centar

Općina Centar je objavila javni poziv za uslugu besplatne dostave lijekova građanima općine Centar Sarajevo, koji zbog pandemije koronavirusa, iz zdravstvenih i drugih razloga nisu u mogućnosti lično preuzimati i podizati redovnu terapiju koja im je prijeko potrebna za liječenje.

Putem spomenutog projekta Općina Centar u saradnji sa firmom “eMedical” će omogućiti starijim sugrađanima, te hroničnim bolesnicima besplatnu dostavu lijekova na njihovu adresu.

Kako je navedeno u javnom pozivu, koji je objavljen na web stranici Općine Centar, pravo na ovu vrstu usluge imaju osobe starije životne dobi – penzioneri, te osobe starije od 65 godina života, teško pokretne osobe, osobe koje boluju od hroničnih bolesti i oni koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji zbog Covid-19 virusa, te osobe koje zbog drugih razloga nisu u mogućnosti sami podizati potrebne lijekove.

Nakon što stručni tim obavi registraciju korisnika, podnosioci prijave koji ispunjavaju spomenute uslove, biće kontaktirani od strane eMedical tima za dalje informacije o pružanju usluge dostave lijekova, saopćeno je iz Općine Centar. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia