online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Bešlić za POLIS: Da bi radnici ostali u BiH potrebno je da imaju dobru platu

Još jedna od aktuelnih tema ove sedmice, jeste i prijedlog zakona o porezu na dohodak. Zašto se on donosi sada, kako bi se njegovom implementacijom u sistemu promijenila situacija za radnike, govorili su gosti Polisa, među kojima je bio i Faruk Bešlić, član UO Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine.

Govoreći o odnosu poslodavaca prema ovom zakonu, Bešlić govori kako nažalost nisu svi poslodavci isti. Poslodavci gledaju gdje će imati što veću dobit, a ne koliko će bonusa podijeliti na kraju godine – ističe on.

“U ovom momentu, sa ovakvom inflacijom i sa svim što imamo u okruženju, ovo je samo politički marketing premijera Novalića. Koja to vlada pred svoj odlazak donosi sistemske zakone. Mi nismo eksperimentalna država pa da stalno mijenjamo zakone i propise” – odgovor je Bešlića na pitanje da li je trenutna situacija dobar trenutak za uvođenje ovakvog zakona.

Uzimajući u obzir političko i ekonomsko stanje u državi, sve veći postotak odlaska mladih, Bešlić izražava svoj jasni stav o određenoj dozi besmisla koji sadrži ovaj prijedlog zakona o porezu na dohodak.

“Da bi nam radnici ostali, oni moraju imati dobru platu i dobro socijalno i radno okruženje. Moraju imati i kvalitetne uslove zaštite na radu. Koliko nam građevinskih radnika u posljednje vrijeme gine, a da niko ne odgovara za to. Ostanak radnika u Bosni i Hercegovine, vezan je za veću platu” – ističe za kraj Bešlić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia