online slots game malaysia
Vijesti

Bećirović čestitao 1. maj: Novo vrijeme uvijek traži nove odgovore

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas je povodom Međunarodnog praznika rada čestitao svim radnicama i radnicima 1. maj, naglasivši da je taj praznik prilika da izrazimo nadu u zajednički rad na prevladavanju ekonomskih teškoća i izazova, te odlučnijeg kretanja naprijed ka boljem životu i napretku naše zemlje. 

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilika je da zajednički ukažemo na važnost uloge radništva i njihove borbe kroz historiju, ali i činjenice da uprkos davno izborenim pravima i danas postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti svoje pravo na rad ili, pak, ne mogu pružiti dostojanstven život svojoj porodici. Upravo zato, ovaj praznik nas podsjeća na važnost sinergije svih aktera u našem društvu kako bismo svim našim sugrađanima, a posebno mladima, osigurali sigurniju budućnost – naveo je on.

Ono što je danas potrebno radništvu u Bosni i Hercegovini, dodaje Bećirović, nije nostalgija o prošlim vremenima.

Ne treba ponavljati grešku prethodnika koji su vjerovali da imaju konačne odgovore na sva društvena pitanja. Novo vrijeme uvijek traži nove odgovore. Radništvu je potrebno podizanje svijesti o njegovim pravima i o načinima kako da se izbori za svoja prava. Na kraju, zaposlenim radnicama i radnicima, penzioniranim radnicama i radnicima i ženama domaćicama (neplaćenim radnicama u porodici), čestitam 1. maj – Međunarodni praznik rada! – naveo je u Bećirović u čestitki.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia