online slots game malaysia
BiznisBosna i Hercegovina

Bećirović-Al Ganim: Politički i ekonomski odnosi BiH i Katara kontinuirano se učvršćuju i unapređuju

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa ministrom vakufa i islamskih pitanja Države Katar Ganemom bin Šahinom bin Ganem Al Ganimom (Ghanem bin Shaheen bin Ghanem Al Ghanim). Sastanku je prisustvovao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Ministar vakufa i islamskih pitanja Države Katar Ganem bin Šahin bin Ganem Al Ganim zahvalio je Bećiroviću na prijemu i istakao važnost jačanja ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Katara.

Bećirović je rekao da su politički odnosi Bosne i Hercegovine i Države Katar vrlo dobri i prijateljski, ali da je potrebno dodatno unaprijediti i ekonomske odnose s obzirom na brojne mogućnosti u oblasti robne razmjene. Pozdravio je odluku Katara koji je krajem 2019. liberalizirao vizni režim prema državljanima Bosne i Hercegovine, odnosno omogućio dobijanje besplatne vize na aerodromu pri ulasku u zemlju.

Ministar Al Ganim je informisao člana Predsjedništva BiH o posjeti nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, gdje će se upoznati s realizacijom projekata u različitim oblastima koje finansira katarska vlada. On je rekao da Katar trenutno realizira vrijedne projekte u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora iskazan je interes za intenziviranje saradnje u oblasti namjenske industrije, kao i kulture i sporta. Posebno je naglašen značaj jačanja saradnje olimpijskih komiteta dvije države. 

Član Predsjedništva BiH  Denis Bećirović i ministar vakufa i islamskih pitanja Države Katar Ganem bin Šahin bin Ganem Al Ganim poručili su da će se dodatno učvrstiti dobra bilateralna saradnja koja je prisutna u kontinuitetu trideset godina. Između ostalog, sagovornici su konstatirali da je do sada realiziran veći broj posjeta na visokom i najvišem nivou, te da bi se sa takvom praksom trebalo nastaviti i u narednom periodu, saopćeno je iz Kabineta članba Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia