online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Bečarević demantovao navode Vodovoda: Kredit EBRD-a se vraća iz budžeta

O segmentu koji se tiče poskupljenja vode, razgovara se na Vladi KS, i tačno je da je predstavnik Neovisnog tijela na zadnjem sastanku, rekao da to sada više nije 48 posto, nego je to sad 54 posto, s tim da bio kakve odluke o tome još nema, kazao je za TVSA Almir Bečarević , ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, upitan da li Vlada sprema poskupljenje vode u KS .

-Što se tiče izjave (direktora ViK-a) u emisiji da nije traženo povećanje cijene za građane, nego da je prijedlog za subvencioniranje, ne znam, ovo je dopis tog istog Vodovoda, u kojem se kaže , da bi to trebali platiti krajnji korisnici.

Nema uopšte riječi subvencija u bilo kakvom dopisu Vodovoda prema Vladi KS.

-Kredit EBRD-a od 25 miliona eura, za zamjenu i popravku vodovodne mreže, koji se trenutno implementira u Sarajevu, neko iz Vodovoda treba da kaže, da se to vraća se budžeta, a ne iz sredstava Vodovoda, naglasio je Bečarević, ističući značaj i nužnost popravke ove mreže.

Bećarević dalje navodi, da prema okvirnom za poslovanje Vodovoda nedostaje oko 20 miliona maraka na godišnjem nivou. Ističe kako treba razgovarati o tome, tražiti rješenja, ali i da građanima iskreno treba reći , da ukoliko voda poskupljuje, šta oni dobijaju za tu uslugu, i zašto je skuplja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia