online slots game malaysia
BiznisVijesti

BBI banka ponudila inovativno rješenje za praćenje deviznih transakcija

Bosna Bank International d.d. Sarajevo (BBI) postala je članica velike GPI – Global Payments Innovation zajednice sa SWIFT-om i prva je banka u BiH i regionu koja nudi GPI uslugu.

Radi se o inovaciji u deviznom platnom prometu koja klijentima omogućava brže izvršenje transakcije, kao i praćenje statusa transakcije.

Direktorica Sektora za operacije BBI banke Muhiba Muratović rekla je da ova banka kontinuirano radi na unapređenju usluge za klijente.

– Ulaskom BBI banke u GPI zajednicu naši klijenti su dobili mogućnost da u svakom trenutku prate status devizne transakcije. Ponosni smo na činjenicu da smo prvi u BiH i regionu ponudili ovu bankarsku uslugu, besplatno, za sve klijente, putem web stranice Banke. BBI je osnovana prije 20 godina, a naši klijenti prepoznali su nas kao banku sa konstantnim inovacijama u poslovanju. Naš zadatak i cilj jeste pravovremeno prepoznavanje i uvođenje usluga koje su klijentima korisne. I ovo je jedan od načina na koji pokazujemo naš partnerski pristup. Vjerujemo da će korisnici vrlo brzo uvidjeti prednosti GPI usluge – navela je Muratović.  

Za klijente uvođenje GPI usluge konkretno znači da će usluga biti brža, a sam klijent ima mogućnost praćenja statusa transakcije (u svakom trenutku, poznavanjem reference transakcije, može vidjeti koji je status transakcije: slično principu pošiljki brze pošte – bez troškova istrage koje naplaćuju inobanke).

Također, na ovaj način klijent ima mogućnost pratiti vrijeme realizacije transakcija tj. informisan je u koje je vrijeme korisnik primio sredstva. Osim toga, moguće je pratiti i iznose naknada tj. koliko su banke naplatile svoju naknadu, kao i koji iznos je uplaćen na račun krajnjeg korisnika, saopćeno je iz BBI banke.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia